Négy újabb szálláshely kapott Nemzeti Magánszállás Tanúsító Védjegyet

Néggyel bővült a védjeggyel rendelkező magánszálláshelyek száma, a húsz minősített szolgáltató közül jelenleg 12 négy koronás, 8 pedig három koronás besorolással bír.

A szálláshelyek minőségét tanúsító védjegy a jogszabályban lefektetett üzemeltetési követelményeken túlmutatóan alkalmas a szálláshelyek minőségének a szakmai elvárások szerinti értékelésére, a magas minőségű szolgáltatások pozitív megkülönböztetésére, és ezáltal elősegíti, hogy a fogyasztó megfelelő információk birtokában az elvárásainak megfelelő szolgáltatót válasszon. A 20 minősített szolgáltató közül 12 négy koronás, 8 pedig három koronás besorolással bír jelenleg.

Dr. Nemes Andrea felhívta a figyelmet arra, hogy a szálláshely üzemeltetők az átmeneti időszakban – 2009. október 25-től 2012. június 31-ig – használhatták a korábbi minősítési rendszer szerinti besorolást, napjainkban ez a lehetőség azonban már megszűnt. A fogyasztók és a védjegyrendszerhez csatlakozott szálláshely-szolgáltatók közös érdeke, hogy a védjegyet kizárólag a minősített szolgáltatók használják. A védjegyhasználat jogszerűségét a és a minősítési kritériumok fennállását ezért rendszeres időszaki ellenőrzés garantálja.

Forrás: Turizmus.com
www.turizmus.com