Nemzeti Magánszállás Tanúsító Védjegyet kapott négy szálláshely

Néggyel bővült a védjeggyel rendelkező magánszálláshelyek száma; a húsz minősített szolgáltató közül jelenleg 12 négy koronás, 8 pedig három koronás besorolással bír. A Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszerhez önkéntesen csatlakozhatnak a szolgáltatók.

A Nemzeti Magánszállás Tanúsító Védjegyrendszer huszadik védjegytábláját szerdán a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) adták át.

A szaktárca közleményében ismerteti: a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló kormányrendelet megszüntette a szálláshelyek kötelező minősítését, a minősítés önkéntes tanúsító rendszerek útján vagy egyéb módon történhet.

Az állami tulajdonú tanúsító védjegyek kidolgozása a szabályozás módosulását követően azonnal elkezdődött, ennek eredményeként már öt szálláshelytípus minősíthető Nemzeti Tanúsító Védjeggyel. Ezek a falusi szálláshelyek; a vendégszobák, vendégházak, apartmanok; a kempingek, az üdülőháztelepek, valamint a szállodák.

A Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszerhez önkéntesen csatlakozhatnak a szolgáltatók.

A szálláshelyek minőségét tanúsító védjegy a jogszabályban lefektetett üzemeltetési követelményeken túlmutatóan alkalmas a szálláshelyek minőségének a szakmai elvárások szerinti értékelésére, a magas minőségű szolgáltatások pozitív megkülönböztetésére, ezáltal elősegíti, hogy a fogyasztó megfelelő információk birtokában az elvárásainak megfelelő szolgáltatót válasszon – írja a szaktárca.

Nemes Andrea, az NGM turisztikai és vendéglátó-ipari főosztályának vezetője a közlemény szerint felhívta a figyelmet arra, hogy a szálláshely üzemeltetők az átmeneti időszakban – 2009. október 25-től 2012. június 30-ig – használhatták a korábbi minősítési rendszer szerinti besorolást.

A fogyasztók és a védjegyrendszerhez csatlakozott szálláshely-szolgáltatók közös érdeke, hogy a védjegyet kizárólag a minősített szolgáltatók használják. A védjegyhasználat jogszerűségét és a minősítési kritériumok fennállását ezért rendszeres időszaki ellenőrzés garantálja – hangsúlyozta a főosztályvezető a tárca közleménye szerint.

Forrás: Top Céginfó
www.topceg.info